23114962_1776407535706128_1611156199_n

Tavoitteet ovat unelmasi!

Tiesitkö tarvitsevasi tavoitteita? Miksi muka? Minäpä valaisen 🙂

Tavoitteet vievät sinua eteenpäin. Kuvittele elämä ilman tavoitteita… Heräät aamulla, pyörität samaa päivää yhä uudestaan läpi ja se ei johda eteenpäin, pysyt vain paikoillasi. Miltä se tuntuu? Tai tiedätkö jo kuvittelemattakin valmiiksi sen, että miltä se tuntuu, koska tiedostat olevasi tuossa tilanteessa?
Tuntuuko siltä, että päivästäsi/elämästäsi puuttuu se ”punainenlanka” johon herättyä tarttuu ja joka vetää sinut sängystä ylös ja eteenpäin kohti unelmiasi? Tuntuuko ehkäpä jopa siltä, että olet saamaton ja uupunut ja tylsistynyt siihen, että sinä vain jumitat paikoillaan? Muut menevät eteenpäin ja voivat paremmin ja kokevat asioita, ovat onnellisia, miten ne sen tekevät?!

Moni ei edes tiedä sitä, että tarvitsee elämässään tavoitteita. Tavoitteet virittävät mielesi heti herättyä positiiviseen ”mahdollisuuksien flowhun” ja koet, että jokaisella päivällä on merkitys. Sinulla on tunne, että asiat etenevät ja sinulla on elämäsi hallinnassa.
Kun ihminen kokee hallitsevansa tilannetta hänellä on hyvä, rauhallinen olo, tällöin asiat sujuvat. Sitten taas, kun elämä on yhtä kaaosta, ei ole tavoitteita antamassa suuntaa, niin ihmiselle tulee epämiellyttävä olo. Sellainen, että ei hallitse asioita -elämäänsä, stressi kasautuu ja vatsa ei toimi! Tässä tilassa asiat eivät suju vaan tuntuu, että kokoajan säheltää jotain ja mikään ei toimi haluamallasi tavalla, koet olevasi elämän uhri.
Olet siis uhriutunut, miltäs siellä tuntuu? Hyvä fiilis aamusta iltaan? Eipä taida olla ei!
Moni ei edes tiedä sen johtuvan siitä, että elämällä ei ole tavoitteita, sinulla ei ole suuntaa, sinä vain matkaat (lue makaat) elämänvirrassa ja otat iskut ja kurat vastaan joka mutkassa ja alamäessä, etkä edes tiedä, että miksi siedät sitä!

Haastan sinut kokeilemaan seuraavaa. Ota vastuu siitä mitä näet ympärilläsi. Katso myös peiliin itseäsi silmästä silmään, mitä näkyy? Mikä fiilis sinulla on? Ohjaatko omaa elämää vai oletko luovuttanut ohjaksista ajansaatossa?

Kuvittele menestynyt yrittäjä, urheilija tai onnellinen ihminen. Luuletko, että hienot urheilusuoritukset, onnellisuus ja menestys tulivat hänelle kotiovelle ilman, että hän edes niitä tavoitteli? Ilman, että hän edes ajatteli haluavansa jotain muuta, kuin mitä hänellä oli. Hänkö vain heräsi yhtenä aamuna mitali kaulassa ja isolla pankkitilillä varustettuna hymy huulilla ja mietti, että: ”oho onpas tämä kiva juttu, niin se elämä yllätti ja vieläpä maanantai päivänä”? Ei tainnut herätä ei 😉
Unelmasi ja tämän hetken välissä on se hieno ja ainutlaatuinen hetki kun tiedostat, että sinun täytyy ensin ajatella asiaa mitä haluat (ajatuksesta ne kaikki onnistumiset lähtee!), sinun tulee asettaa itsellesi tavoitteita, sinun tulee uskoa itseesi!

Ilman tavoitteita kuljet pimeässä näkemättä minne olet matkalla, todennäköisesti kävelet monesti onnesi ohi tajuamattakaan sitä, pyörit samaa ympyrää yhä uudestaan, joka kerta vain enemmän eksyneenä. Tavoitteet valaisevat ajatuksesi ja ympäristösi, näet asiat selkeämmin ja sinulla on suunta minne olet matkalla, näet jo määränpääsi jota kohti kuljet. Kukaan ei sattumalta tule toteuttaneeksi unelmiaan vaan niitä kohti tulee mennä, mutta ensin unelmasi – tavoitteesi tulee tiedostaa, jotta tiedät mitä kohti lähdet nyt! 🙂 -Mitä lähdet tavoittelemaan joka aamu, mikä saa sinut hymyilemään, vaikka kaikki ei aina menisikään suunnitelmien mukaisesti, mutta kaikesta huolimatta tiedät mitä kohti olet menossa ja miksi teet asioita niin kuin teet.. Nimittäin unelmiesi takia! 🙂 Unelmista ei pidä koskaan luovuttaa!

Nyt onkin sinun aika asettaa itsellesi ja elämällesi, UNELMILLESI tavoite/tavoitteita.
Mieti

  • 1-3kpl tavoitteita seuraavalle 1kk:lle
  • 1-3kpl tavoitteita 3-6kk:lle
  • 1-2 isoa tavoitetta seuraavalle 6-12kk:lle

KIRJOITA tavoitteet ylös, rohkeimmat voivat lähettää tavoitteitaan minulle s.postiin (nina@hyvinvointivalmennus.fi) ja kerron miten voisin sinua näiden kanssa auttaa <3
PUHU tavoitteista mahdollisimman monelle
USKO tavoitteisiisi

Tavoitteesi toteutuu todennäköisimmin jos teet nuo kolme yllämainittua. Kirjoittamalla ylös tavoitteesi konkretisoituu, se ei ole vain toive mielessäsi vaan ylös kirjattuna siitä tulee konkreettinen tavoite johon sitoudut.
Kun puhut tavoitteistasi muillekin se luo uskoa ja motivaatiota vielä enemmän päästä tavoitteeseesi ja silloin sinulla on tukijoukot taustalla tsemppaamassa. Haasta myös mahdollisimman moni mukaan! Yhdessä pääsee pidemmälle kuin yksin.

Lue ryhmävalmennuksista lisää linkistä: http://www.hyvinvointivalmennus.fi/valmennukset

Tavoitteesi ei ole mitään, ellet oikeasti itse usko siihen/niihin. Tavoite ei ole tuuleen suputettu toive, vaan se on asia, jonka meinaat toteuttaa, tunne johon sitoudut, asia jonka haluat huutaa ääneen ja palavasti päästä siihen, elää joku päivä unelmaasi, olla onnellinen, olla omaitsesi ja olla siihen tyytyväinen!
Tavoitteesi pitää olla sinulle niin selkeänä mielessä, että sitä miettiessä pääset siihen huikeaan fiilikseen, kun olet jo tavoitteessasi. Miltä se tuntuu? Miltä tuntuu, kun olet päässyt tavoitteeseesi? Mieti taakse päin, että mitä teit jotta olet päässyt tavoitteeseesi? Listaa nämä asiat ylös ja ala toteuttamaan niitä yksi kerrallaan. 🙂
Vertaa sitä hienoa tunnetta (kun kuvittelet miltä tavoitteesi saavutettua sinusta tuntuu, kun elät unelmaasi) tähän hetkeen. Kummassa on parempi olla?! Sitä minäkin! MITÄ VIELÄ ODOTAT?!
Ensimmäinen askel onkin niin helppo –> aseta tavoite! 🙂

Kiteytettynä: Kirjaa ylös tavoitteita lyhyelle aikavälille ja pidemmälle. Tavoitteet tulee olla sellaisia jotka motivoivat sinua, joihin sinulla on polttava tarve ja tahtotila päästä ja ennen kaikkea ne tulee olla sellaisia joihin uskot.
Kerro niistä mahdollisimman monelle ja haasta ihmisiä ympäriltäsi mukaan. Ruoki motivaatiotasi, motivaatio ei ole itsestäänselvyys vaan mahtava ”tila”, jota pitää ruokkia, jotta se säilyy. 🙂

Joko ymmärrät miksi juuri SINÄ tarvitset tavoitteita?

Tavoitteellista maanantaita juuri sinulle! Taistellaan unelmiemme puolesta <3
Hymyterkuin oman elämänsä supersankari! – Ala sinäkin olemaan oma sankarisi 🙂

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest