47572116_328711077715173_4097496901732007936_n

Lopetetaan laihduttaminen!

Lopetetaan LAIHDUTTAMINEN ja aletaan panostamaan TERVEESEEN tulevaisuuteen!

Monesti ihmisen ajaa laihdutuskuurille, ”dieetille”, tietynlaiselle tiukalle ruokavaliolle ja itsensä rääkkäävälle liikunnalle Ylipaino, tai siis vieläkin useammin tämän laihduttamisen aloituksen laukaisee se tunne, ettei ole enää tyytyväinen omaan kroppaansa, vaatteet eivät istu päälle ja olo on väsynyt… Halutaan siis olla energisempiä ja saada ne lempi vaatteet vaivatta päälle ja vielä niin, että ne näyttävät hyvälle, eikä kiristä ja purista sieltä täältä.

Seuraava vaihe onkin se, että lähdetään etsimään netistä kaikenmaailman ohjeita siihen, että: ”miten poltan rasvaa tehokkaasti”, ”ilmaisia nettivalmennuksia”, ”tehokas ruokavalio painonpudotukseen” jne.

Kun löydetään tiukkoja ohjeita, aletaan niitä noudattamaan ja kiristetään samalla sitä omaa stressitasoa vieläkin ylemmäs, koska tiukat ruokavaliot ja dieetit sekä uudet liikuntatottumukset stressaavat sitä omaa arkista ajankäyttöä, täytyisi löytää paljon ”uutta aikaa” jonka voi sijoittaa liikunnalle ja ruokien valmistamiseen. Tuntuu, että ilman tuotakin ”uutta aikaa” joka menee dieettaamiseen, ihmiset ovat jo ihan ylikuormittuneita kiireestä, työstä, arjestaan…

No mietitääs: Nyt, kun siihen kiireiseen arkeen on lisätty uusi tiukka ruokavalio, joka on isoilla miinuskaloreilla (eli syöt reilusti vähemmän energiaa, kuin kulutat), on lisätty myös kroppaa rääkkäävää liikuntaa, jossa ajetaan itsensä ihan loppuun.. Unenlaatukin saattaa valmiiksi olla jo huonoa/katkonaista korkeiden stressitasojen takia, mitä tämä uusi ”””elämäntapa””” ei ainakaan paranna.. NIIIIN Kysymys kuuluukin: Ollaanko tässä menossa kohti terveempää tulevaisuutta, energisempää oloa ja pienempää rasvaprosenttia?

Voin kertoa, että Ei. EI. EI….

Ehkä alkuun viikon pari paino saattaa tippua, mutta sitten se yleensä lyö lukkoon ja sen jälkeen aineenvaihdunnan käynnistäminen on työn ja tuskan takana ja tästä monesti seuraakin lannistuminen ja tämän ”hienon” kuurin lopettaminen (–> palataan aloituspisteeseen ja paino hyppää takaisin sinne missä olikin tai yli sen)… Tai osa saattaa jopa karsia kaloreita vielä tässä kohtaa, koska paino ei tipu! Ja tämä johtaa vain huonompaan oloon ja siihen, että jossain vaiheessa kroppa alkaa oireilemaan mm: väsymyksenä, unettomuutena, kiputiloina (kroppa ei palaudu), päänsärkyinä, vatsavaivoina jne…

Kuulostaako tutulle? Missä mentiin sinun mielestäsi pieleen?
MINÄ sanon, että JO siinä kohtaa, kun ruvettiin LAIHDUTUSKUURILLE.

Minä olen kohdannut satoja yksilövalmennus ja pienryhmävalmennus asiakkaita, jotka ovat käyneet tämän rumban läpi uudestaan ja uudestaan kunnes ovat jo luovuttaneet ja hakeneet ammattilaisen apua.
Pian yhteistyön aloitettuamme he ymmärtävätkin, että missä menivät pieleen ja alkavat omaksua Uutta Ajatusmallia omaa hyvinvointia ja terveyttä kohtaan ja sen seurauksena alkavat ne Oikeat muutokset, pikkuhiljaa, kohti sitä rasvaprosenttia joka tukee heidän terveyttä.. Mutta parasta on, että heti kun aletaan tekemään niitä Oikeanlaisia muutoksia kohti TERVEYTTÄ olo on energisempi, jaksaa enemmän, aineenvaihdunta lähtee käyntiin EIKÄ hidastu, aletaan rakastamaan itseään enemmän ja arvostamaan omaa hyvinvointia… Aletaan panostamaan kokonaisvaltaisesti oman elämänlaadun paranemiseen!
Nähdään se ”isompi kuva” ja Kauemmas.. Kyllä ne lempivaatteet tulevat mahtumaan päälle, mutta arvomaailma ja priorisointi saattaa muuttua (ja yleensä muuttuukin) matkan varrella ja halutaan olla onnellisempia ja terveitä.. Tätä seuraa se, että paino putoaa tasaisesti ja mielekkäitä keinoja käyttäen, ei kituuttaen ja rääkäten.
Ollaan myös kokoajan virkeämpiä ja liikkuvampia, kiputilat vähenevät ja olo on MAHTAVA!

Eli mitä minä yritän sanoa on se, että: LOPETETAAN LAIHDUTTAMINEN JA PANOSTETAAN TERVEESEEN TULEVAISUUTEEN!
Tämä tarkoittaa sitä, että ei aloiteta mitään kausikuuria, ei aloiteta kroppaa rääkkäävää liikuntaa tuosta vaan, ei moitita itseämme ja tunneta oloamme riittämättömäksi, ei rankaista kroppaamme!

VAAN Aletaan valitsemaan meidän terveyttä tukevia asioita ruokavalioomme ja vähitellen korvataan näillä niitä huonompia valintoja.. MUTTA mielekkäällä tahdilla, ei kaikkea kerralla (koska silloin se yleensä jääkin kuuriksi). Aletaan juomaan enemmän vettä.. Aloitetaan liikunta nousujohteisesti esim. ensin kävelylenkeistä/uinnista ja liikkuvuutta lisäävistä liikkuvuusharjoitteista.. Vahvistetaan keskivartaloa ja kropan tukea… Sitten vähitellen lisätään liikunnan määrää ja/tai tehoja, MUTTA vain sen verran mitä oma Arki jaksaa kantaa, mistä kroppa Palautuu ja Kehittyy!
Ei lähdetä ylikuormittamaan sitä lisää. Valitse sellaisia liikuntoja joihin on mielekästä mennä, fiilistele, tunnustele, hengitä syvään ja nauti siitä, että pystyt liikuttamaan kroppaasi ja tiedä se, että suuntasi on kokoajan Oikea! Olet menossa kohti terveempää tulevaisuutta <3

Ei ole väärin haluta pudottaa painoa, mutta koen, että se on väärin miten sitä yleensä aletaan tekemään = oman hyvinvoinnin kustannuksella.
Tärkeää on, että arki, palautuminen, uni, nesteytys, ravinnonsaanti, sosiaaliset suhteet, työ, liikunta ja liikkuvuus sekä juhlahetket, ovat kaikki tasapainossa.
Tärkeää on se, että ollaan onnellisia omassa elämässä ja tiedetään se, että suunta on kokoajan kohti terveyttä ja parempaa. Jos huomaa sen, että nyt on otettu askeleita väärään suuntaan niin se ei ole Luovuttamisen paikka. Silloin on aika pysähtyä ja miettiä, että missä mentiin vikaan ja mitkä ne omat tavoitteet olivatkaan ja mitä voin nyt heti tehdä, että suunta vaihtuu taas oikeaksi sekä, miten voin jatkossa ennaltaehkäistä ko. tilanteita, joissa helposti askeleet lähtevät väärille reiteille.

Ja mitä tulee NYT HETI -käsitteeseen… Ainahan kaikkea ei saa ”nyt heti”, mutta mitä Nyt Heti voi tehdä, on ottaa oikeaan suuntaan askeleen kohti hyvinvointia ja sitä elämäntapamuutosta EI taas uutta kuuria.
Moni odottaa sitä oikeaa aikaa ottaa se ensimmäinen askel (ja tästä aiheesta voisi kirjoittaa kokonaan oman bloggauksensa, niinkuin jossain kohtaa varmasti teenkin), aloittaa jotain uutta, ottaa riskiä, tehdä jotain jota ehkä pelkää mutta tietää, että se tarvisi tehdä, että saa haluamansa..

Miten kauan tätä ”oikeaa hetkeä” olet jo odottanut? Mikä Sinulla voisi olla tämmöinen ikuisuus odottelun aihe? Eli joku asia joka oottaa sitä ””oikeaa hetkeä”” tulevaksi?
Ei ole ensimmäinen eikä takuulla viimeinen kerta kun sanon sen, että ikinä ei tule sitä oikeaa hetkeä, kun ”kaikki on hyvin ja kiire lievittyy ja juhlat on juhlittu tai mitä tahansa aloittamisen välttelyä ja viivästämistä”.. Vaan jos jotain haluaa Oikeasti, niin sen eteen on HETI NYT tehtävä ensimmäinen siirto, että se tulee joskus tapahtumaan!

Haastan sinua miettimään, mikä on sinun ensimmäinen siirto?
Miten sinä voisit HETI NYT panostaa omaan hyvinvointiin jollain pienellä konkreettisella asialla?

Tule 10viikon Elämäntapa STARTTI -valmennukseen (Kotkassa ja Pyhtäällä) ja näin otat ison askeleen kohti tervettä tulevaisuutta!
STARTTI valmennuksessa aloitetaan tekemään juuri näitä Oikeita muutoksia kohti tervettä tulevaisuutta <3


Lue valmennuksista lisää:
PYHTÄÄ: http://www.hyvinvointivalmennus.fi/valmennukset/pyhtaa?product_id=312
KOTKA: http://www.hyvinvointivalmennus.fi/valmennukset/kotka?product_id=329

Tervettä ja hyvinvoinvaa tulevaisuutta juuri sinulle!
Hymyterkuin Nina 🙂

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest