44126461_2163784170608912_4372749063536246784_n

Mitä on toiminnallinen treeni?

MITÄ on toiminnallinen treenaaminen?
MIKSI kannattaisi suosia toiminnallista harjoittelua?

”Toiminnallinen treeni” on käännös englannin kielisestä sanasta ”Functional Training”.
Toiminnallisen treenin tavoitteena on parantaa ihmisen kehon kokonaisuuden synergiaa -kaikki toimii keskenään.
Esimerkiksi: Syvätlihakset aktivoituvat kun lähdetään tekemään jotain nostoa/hyppyä/vetoa/työntöä, samalla meillä säilyy lapatuki ja tasapaino sekä liikkuvuus riittää mahdollisimman isoilla liikeradoilla.

Arjessa toiminnallisen treenin hyödyt näkyvät parempana ryhtinä ja kropan hallintana, parempana tasapainona sekä puolierojen pienemisellä. Jaksat pyörittää arkeasi paremmin, kun kroppa on hereillä ja toimii oikein kun nostat esim. kauppakassia, lastasi, pyykkejä.. Kolaat pihalta lumia tai maalaat seiniä tai kannat muuttolaatikoita jne.

Toiminnallisessa harjoittelussa kehitetään monia eri asioita mm. liikkuvuutta, tasapainoa, nopeautta, räjähtävyyttä, elastisuutta, lihasvoimaa moninivelliikkeissä (ei niinkään eristäviä liikkeitä), kehon hallintaa, syviä tukilihksia, hapenottoa jne.
Tunneillani lämmitellään liikkuvuus-, tasapaino- ja aktivointiharjoittein n. 20-30min (tämä on samalla myös jo kehittävää osaa treenistä, liikkuvuus ja tukilihaksisto kehittyy).
Tämän jälkeen on vuorossa 20-30min toiminnallinen harjoitus jossa kehitetään vaihtelevin harjoittein: syviä tukilihaksia, asento hallintaa, isoja moninivelliikkeitä (kuten kyykyt, lankut, punnerrukset jne…), nopeutta, räjähtävyyttä jne.
Lopuksi loppuverryttely/rentoutus 5-10min.

Toiminnallisella harjoittelulla parannat arkesi laatua, jaksat paremmin!
Liikkuvuuden lisääntyessä ja puolierojen vähentyessä myös päänsäryt, niska-hartia seudun kivut, selkäkivut ja jäykkyydet vähenevät!
Hapenoton parantuessa jaksat ulkoiluttaa koiraa tai puolisioasi ahkerammin ( 😀 ) sekä jaksat leikkiä lastesi kanssa vaivattomammin.
Töissäsi pystyt suorittamaan tehtäväsi paremmassa ergonomiassa, koska nostot, kyykyt, alasmenot yms. opetellaan harjoitusten yhteydessä!

Toiminnalliset treenit ovat suunnattu työikäisille.
Jos omaat liikuntarajoitteen ilmoita siitä etukäteen, liikkeitä voidaan varioida aina tarpeen tullen 🙂
Tervetuloa harjoituksiin juuri sellaisena kuin olet!

Seuraavat toiminnallisen treenin valmennukset:
Lue lisää / ilmoittaudu linkistä.

Maksuvälineinä toimii: checkout / lasku / smartum / epassi / edenred / tyky / käteinen
Kotkassa: http://www.hyvinvointivalmennus.fi/valmennukset/kotka?product_id=319

Hymyterkuin valmentajasi Nina Hosko 🙂