22627713_1764902983523250_542014912_n

Mitä rohkeus on?

Mitä on rohkeus?

Äsken lenkillä pohdiskelin aihetta rohkeus. Olen nimittäin tässä lähiaikoina törmännyt vähän väliä joko omassa elämässä / kaverin elämässä / artikkeleissa aiheeseen ”rohkeus”. Mitä rohkeus oikeasti on?
Itse olen nyt paininut muutaman asian kanssa, joissa on tarvittu rohkeutta ja luottamusta omaan intuitioon ja elämään 🙂 Olen myös jutellut ystävien kanssa aiheesta, koska he ovat törmänneet pisteeseen, jossa huomaavatkin, että antavat pelon tehdä valinnat itsensä puolesta. Missä se rohkeus on silloin, kun sitä eniten tarvitsisi?

Minun mielestä rohkeus on sitä, että uskoo johonkin asiaan, mitä ei välttämättä vielä ole ja tekee sen siivittämänä päätöksen/päätöksiä tai ottaa riskejä, jotka saattavat nyt pelottaa.
Rohkeus ei ole sitä, ettei koskaan tuntisi epävarmuutta tai pelkoa, vaan rohkeus on sitä, että uskoo itseensä ja tekee asioita ja päätöksiä pelosta huolimatta!
Rohkeutta on ottaa se ensimmäinen askel (se ensimmäinen askel on yleensä pelottavin) kohti sitä ”omaa juttua”.
Rohkeus on sitä, että poistuu mukavuusalueeltaan.
Rohkeutta on kuunnella ja luottaa omaan sisäiseen intuitioon.
Rohkeus on riskien ottoa ja heittäytymistä elämään.
Rohkeutta on hymyillä tuntemattomalle tai moikata vastaantulijalle.
Rohkeutaa on katsoa muita silmiin.
Rohkeus on sitä, että uskaltaa tehdä/elää omaan tyyliin, eikä valittää siitä, että mitä muut voi tästä ajatella.
Rohkeus on pilkettäsilmäkulmassa vaikka tuntuisi siltä, että joku vetää maton jalkojensi alta.
Rohkeus on huikea fiilis jota jokaisen tulisi kehittää ja joka jokaisen tulisi kokea mahdollisimman usein!

On myös rohkeaa oikeasti kyseenalaistaa välillä omaa elämää, onko tyytyväinen/onnellinen/oletko siellä missä sinun kuuluukin olla/teetkö omaa juttuasi/oletko tyytyäinen iteesi ja arvoihisi?
Rohkeutta on olla valehtelematta itselleen ja kohdata tosiasiat.
Jos hyväksyykin nyt sen, että ”okei, en ehkä olekkaan onnellinen / tyytyväinen”. Niin silloin täytyy tehdä muutos 🙂
Ensimmäisen muutoksen ei tarvitse olla iso. Riittää, että pysähtyy ja istuu alas, ottaa itselleen aikaa miettiäkseen, että mitä Sinä oikeasti haluat? Kirjaa ylös kaikki mitä mieleesi tulee! 🙂 Tämä on jo ensimmäinen muutos.
Seuraava steppi onkin aloittaa jostain. Ihan mistä vain, kuhan se on muutosta nykyiseen! Aloita vaikka juomaan tarpeeksi vettä päivässä, sekin on jo muutos 🙂 Tai ota ystäväsi kanssa puheeksi nämä asiat joita kirjasit ylös.
Pikkuhiljaa huomaatkin, että alat keräämään ympärillesi rohkeita ihmisiä, kavereita jotka tukevat sinua ja ehkä he itsekin kaipaavat muutosta. Huomaat, että muutos alkaa tapahtua melkein, kuin itsestään. Se vaati vain sen, että ajattelit sitä ja ymmärsit oikeasti tarvitsevasi ripauksen rohkeutta ja uskoa itseesi, joiden avulla uskallat tehdä muutoksia!

Palaan vielä aiempaan kysymykseeni, missä se rohkeus on silloin, kun sitä tarvitsisi?
Niin? Hyvä kysymys. Minä olen sitä mieltä, että rohkeus piilee jokaisessa ihmisessä itsessään, mutta osa on luopunut matkanvarrella uskosta itseensä tai ehkä häntä ei ole opetettu pienenä uskomaan itseensä.
Rohkeus on tarttumista hetkeen, eli rohkeus on tässä hetkessä jos antaa sille mahdollisuuden!

Suurin osa valitsee tilanteenpäällä (kun tulisi tehdä valinta) rohkeuden sijasta pelon ja tällöin elää elämänsä peläten esim. epäonnistumista ja torjutuksi tulemista yms… Mitä sinulle jää käteen? Ainakin paljon tilanteita joita kelaat mielessäsi yhä uudelleen ”mitä jos olisinkin silloin vastannut ei:n sijasta kyllä?”, ”mitä jos olisinkin sanonut sen, mitä mielessäni oli, kun minulla oli siihen tilaisuus?”, ”mitä jos olisinkin aloittanut tavoittelemaan sitä ’omaa juttuani’, niin missä nyt olisin?”, ”mitä jos…” Paljon tätä jossittelua ja kysymyksiä, mutta ilman vastauksia.
Ikinä ei kokenut sitä fiilistä, kun ottaa mahanpohjasta ja on pakahtuakseen onnesta/ilosta/surusta/raivosta/rakkaudesta/ylpeydestä tms… Kyllä, kaikki tunteet on arvokkaita, myös ne negatiivisetkin -kaikesta oppii.
Rohkeutta on tuntea kaikki tuo tunteiden kirjo, koska silloin saa myös niitä positiivisia tunteita moninkertaisesti, kuin taas silloin, kun elää pelontunteen määrittämällä tavalla ”ettei vain sattuisi mitään tai tulisi pettymyksiä, niin en tee mitään”…

Mistä asioista/tilanteista/menneistä sinä jossittelet? Tekisitkö nyt kaiken saadaksesi kelattua aikaa taaksepäin johonkin/joihinkin tiettyihin hetkiin, kun valitsit rohkeuden sijasta pelon? Muuttaisitko niitä? …Tiedetään, se on myöhäistä nyt, mutta voit varmistaa, ettet jatkossa jätä enää varaa pelkälle pelolle! Valjasta sinussa piilevä rohkeus ja tee muutos! Ole oma itsesi! Hymyile! Elä! Pysähdy hetkeen katso ympärillesi, mitä näet? Pelon vai Rohkeuden muovaaman elämän? 🙂

Autan sinua muutoksissa terveyttäsi koskevissa asioissa!
Jos teksti sai sinussa ajatuksia, että haluat muutosta,
haluat voida paremmin olla energisempi, elinvoimaisempi ja
onnellisempi ja ehkäpä paremmassa kunnossa, niin minä
autan sinua mielelläni! 🙂 Tehdään muutos yhdessä!

Hymyterkuin Nina Hosko Hyvinvointivalmentaja 🙂
nina@hyvinvointivalmennus.fi