22657397_1765909073422641_1920277544_n

Palaudu liikkeellä!

Palaudu liikkeellä!

Jotta ihminen kehittyy täytyy huolehtia palautumisesta.
Monilla on harhaluulo, että palautuminen tapahtuu parhaiten passiivisesti paikallaan.
Muutetaan tätä käsitystä!

Itse olin tänään aamusta kävelemässä merenjäällä siskoni Oonan kanssa. Totesin monesti hänelle, että ”Onpa kaunis keli! Mieti heitä, jotka eivät lähde ulos.. he eivät näe tätä samaa, he eivät koe tätä samaa fiilistä!”.
Aurinko paistoi ja fiilistelin ja katselin ympärilleni kuinka aurinko valaisi lumihiutaleita maassa ja kaikkialla kimalsi, pystyi jopa tuntemaan, kuinka aurinko on alkanut jo lämmittämään! Toivonpilkahdus kesästä sai minut monesti hymyilemään! 🙂

Oletko koskaan kuullut aktiivisesta palautumisesta? Tuo aamun kävelylenkki oli hyvä esimerkki aktiivisesta palautumisesta! Mieli lepäsi, tehot olivat rennossa aerobisessa, fiilis oli MAHTAVA!
Ennen lenkkiä tein 30min liikkuvuusharjoituksen kotona.
Pistän jutun loppuun 4 helppoa liikettä, joilla saat veren virtaamaan ja energiaa päiviisi!

Aktiivinen palautuminen tarkoittaa, että tehdään tietoisesti palauttavia harjoituksia. Näitä voi olla esimerkiksi ulkona liikkuminen, rennosti kävellen ja nauttien ulkoilmasta… Voi tehdä liikkuvuusharjoituksia, venytellä, rullailla, käydä kevyesti vesijuoksemassa tai uimassa fiilistelemässä.
Palautumista vauhdittaa myös kylmä-kuuma yhdistelmä, esim. sauna-avanto setit! Kokemuksesta voin kertoa, että TOIMII! 🙂 Suosittelen.
Hieronta, lymfahoidot, rentoutumisharjoitukset, hengitysharjoitukset, meditointi, keppijumpat, jooga yms. ovat myös palautumisesta huolehtimista.

Palauttavia harjoituksia tulisi olla yhtä paljon (tai jopa enemmän), kuin kehittävia kovempi tehoisia harjoituksia. Esim. jos teet kolme kovaa treeniä viikossa (esim. kuntosali, kamppailulajit, jumpat, juoksu jne..) sinun tulisi tehdä myös ainakin 3 palauttavaa harjoitusta.
Moni on nyt aloittanut kuntoilemaan ja panostamaan terveyteen, mutta tärkein unohtuu helposti, eli palautumisesta huolehtiminen! Älä sinä tee samaa virhettä, vaan nappaa tästä vinkkejä omaan arkeesi 🙂

Alla 4 liikkuvuusliikettä. Itse teen näitä päivittäin, suosittelen heräämään vaikka 10min aiemmin ja toistamaan nämä uutena aamurutiinina 😉

Palauttavien harjoitusten lisänä palautumiseen vaikuttaa mm. ruokavalio, veden juonti, unen määrä + laatu, stressitasot, arjen ja työn kuormittavuus, oma asenne ja elämäntilanne jne.. Kokonaisuus siis ratkaisee!
Itse pystyt kaikkiin näihin vaikuttamaan! Pääasia, että aloittaa jostain.. Helpoin mitä voit tehdä jo heti nyt on HYMY! 🙂 Tehokas stressitasojen laskija <3

Ps. Jos haluat ohjattua palauttavaa harjoittelua kurkkaa livestream tarjonta tästä: https://www.hyvinvointivalmennus.fi/nettivalmennus
Valitse sieltä: Kehonhuolto Workshop, Aamun venyttelyhetki, AamunAloitus Liikkuvuus~Flow tai Rullalla Rennoksi! Ne ovat kaikki sellaisia kevyitä palauttavia harjoituksia!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest